świece żarowe -- jakie są fabrycznie wkładane do O1 1.9 TDI?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • radekb
    Ambiente
    • 2007
    • 134

tak, asz to z tego co wiem taki sam kolektor jak AWX tylko wykręcony w drugą stronę

EGRy są rózne najprawdopodobniej - najlepiej od razu wywalic cały EGR - który jest przykrecany w AWX (w ALH jest to pewnie lelemnt kolektora tak jak w AFN) i zaslepic od razu wyjście na kolektorze wydechowym
    a banke i cała recyrkulacje na śmietnik - ja tak zrobiłem

zaworek EGR został ale węzyk zaślepiłem i nie ma żadnych błędów

oto porównanie kolektora AWX i AFN - jeśli to w czyms Ci pomoże

dodma że nie doało mi to mocy, moze w steupach na 200KM ten kolektor się może wykazać - na oko widac że ma fajniejsze kanały ale czy ma to ogromne znaczenie w silniku doładowanym ?
    Była: Octavia II RS BWA 268KM/350nM
    Jest: Golf VII GTI Performance 242KM/356nM (prezent od fabryki)
  • konos513
    Ambiente
    • 2006
    • 129

Witam

mam taki problem
    octavka przejechała ponad 270kkm, padły ostatnio 2 świece żarowe.

wyjąłem je spisałem nr. (Beru Germany 302 | 0 100 226 227)

znalazłem na Allegro

te same, kupiłem 4 szt. zamontowałem i powiem szczerze, że nie jest to to co było na poprzednich, jak były sprawne.

Na starych autko paliło z "półobrotu silnika" na obecnych muszę trochę pokręcić zanim zapali (mowa oczywiście o zimnym silniku) wystarczy, że zapali to potem jest ok przez cały dzień.

Ma ktoś może teorię na taki temat. Czy to są jakieś podróbki cena by na to wskazywała.

jeśli ktoś wie jakie są wkładane oryginały lub jakie powinny mieć parametry to poproszę o info.

mój silnik to 1.9 ALH

Pozdrawiam
    1.9 TDI ALH (seria) kombi 286 tys km i nabijam wiecej
    www.samochodowy-warsztat.prv.pl/

Komentarz

• bogusg
      Rider
      • 2007
      • 355

Ja osobiscie mam dość przykre doswiadczenia z zakupami na allegro np. kupiłem wkład lusterka opisywany jako "super stan prawie nowy" a otrzymałem- super podrapany. To samo z pedałami były reklamowane jako pedały kompletne; potrzebowałem konkretnie tylko pedał sprzęgła ale sprzedawano całość. Po otrzymaniu pedałów okazało sie że ten najwazniejszy dla mnie pedał sprzęgła jest nekompletny brakuje mu sprężyny powrotnej i takie go plastikowego ślizgacza,który musiałem zamówić w ASO dostawa trwała 5 dni i tyle samochód stał unieruchomiony. Później juz w momencie składania wyszło na jaw że niby dodatkowo dodana poza konkursem przez życzliwego sprzedawcę-allrgrowicza pompka sprzegła jest tez zepsuta. Musiałem wydać jescze 370 PLN :cry:
      Teraz xenony by krzynol

Komentarz

• konos513
        Ambiente
        • 2006
        • 129

ja apropo allegro dopiero pierwszy raz się sparzyłem, a od tego sprzedawcy wiele rzeczy kupiłem i było wszystko OK

zna ktoś markę i nr świec oryginalnie wkładanych do oc1 1.9 ALH?

Komentarz

a czy ma to znaczenie gdzie kupiłes, może po prostu sa słabsze jakieś, a moze trzeba było kupić BOSHA ?

Komentarz

• Kuvel
            Ambiente
            • 2006
            • 138

Też wymieniałem na jesieni. Miałem zamontowane takie same jak Ty. Ja kupowałem w normalnym (zaufanym) sklepie i płaciłem 42 PLN / szt. Po wymianie wszystko OK. Nie wiem czy Twoje są oryginalne czy nie, ale ja raczej unikam zakupów na Allegro (silnik ALH / 2001). Osobiście sparzyłem się na oponach. Jeden sezon już na nich przejeździłem, ale tak są poząbkowane, że chyba kupię nowe :evil: .
            90 KM i uważam, że wystarczy - czy coś mi dolega ?

Komentarz

• konos513
              Ambiente
              • 2006
              • 129

Zamieszczone przez Sigma_74
              a czy ma to znaczenie gdzie kupiłes, może po prostu sa słabsze jakieś, a moze trzeba było kupić BOSHA ?
              główny cel wątku to podanie jakie świece są oryginalnie wkładane do oc1, nic poza tym

Zamieszczone przez Kuvel
              Też wymieniałem na jesieni. Miałem zamontowane takie same jak Ty. Ja kupowałem w normalnym (zaufanym) sklepie i płaciłem 42 PLN / szt. Po wymianie wszystko OK. Nie wiem czy Twoje są oryginalne czy nie, ale ja raczej unikam zakupów na Allegro (silnik ALH / 2001). Osobiście sparzyłem się na oponach. Jeden sezon już na nich przejeździłem, ale tak są poząbkowane, że chyba kupię nowe :evil: .
              na ile masz pewność, że takie (Beru) są w oryginale?

Co do historii z Allegro znajomy również kupił świece na Allegro od tego samego gościa do Mesia 124 założyliśmy, palił -- ale kiepsko. W jego przypadku różnica była w końcówce nr. świecy. Na drugi dzień pojechał do Intercar-u kupił takie jak w książce od mesia podawali, zamontowaliśmy i mucha nie siada jest lux ( za szt. zapłacił 34 pln) cena na allegro była 18.

Puenta jest taka, że "za tanie pieniądze to psy mięso jedzą".

Ponawiam pytanie
              Co jest wkładane fabrycznie do OC1 ALH z 2003?

Komentarz

• Kuvel
                Ambiente
                • 2006
                • 138

Zamieszczone przez konos513
                ... noo - zero ops: . Ale skoro i Ty i ja mieliśmy takie same to może to nie przypadek?
                90 KM i uważam, że wystarczy - czy coś mi dolega ?

Komentarz

• konos513
                  Ambiente
                  • 2006
                  • 129

Zamieszczone przez Kuvel
                  Zamieszczone przez konos513
                  ... noo - zero ops: . Ale skoro i Ty i ja mieliśmy takie same to może to nie przypadek?
                  może i masz rację ale jeśli jest ktoś co również maiła takie jak ja i Kuvel to proszę o info

Komentarz

Pracuję...